Cine suntem și ce facem?

Incubatoarul de Afaceri Cahul este o instituție publică fondată în august 2017, structură care funcționează ca un sistem de sprijin pentru afaceri și facilitează mediul necesar pentru dezvoltarea acestora. Incubatorul de Afaceri Cahul oferă rezidenților și potențialilor antreprenori mentorat și consultanța altor antreprenori cu experiență în diverse domenii. Firmele selectate sunt găzduite în Incubatorul de Afaceri Cahul pe o perioadă determinată de timp de trei ani (ciclul de incubare), interval în care beneficiază de servicii de consultanţă şi spaţii pentru birouri la un preț mai mic decât cel de pe piață.

Obiectivele principale a Incubatorului de Afaceri Cahul sunt următoarele:

Incubatorul de Afaceri din Cahul cooperează şi comunică cu Camera de Industrie și Comerț Cahul (RM), Camera de Industrie și Comerț Tracia (RM), Agenția de Dezvoltare Regională Sud (RM), Institutul European de Dezvoltare Regional din Moldova, Universitatea de Stat B.P. Hașdeu Cahul (RM), Universitatea Maritimă din Constanța (RO) și Universitatea Technopark Kocaeli (TR).
Incubatorul de Afaceri Cahul găzduiește 2 rezidenți, beneficiari ai Programului Femei in Afaceri lansat prin ODIMM, program care  oferă femeilor servicii relevante de dezvoltare a afacerilor și suport pentru investiții. Staff-ul Incubatorului de Afaceri Cahul oferă consultații și îndeamnă rezidenții și alți antreprenori/pontețiali antreprenori de a participa la diverse programe naționale și internațioale lansate întru suportul IMM-rilor, aceasta contribuind la dezvoltarea economică a regiunii și a orașului Cahul.
În septembrie 2018 s-a încheiat un protocol de colaborare cu privire la constituirea Clusterului Cahul Creative, semnat de 20 de parteneri, printre care 7 rezidenți ai IP Incubatorului de Afaceri Cahul și alți agenți economici din regiune.
În prezent, staff-ul IA Cahul colaborează pentru certificarea ISO, paralel, apelează la programele naționale și internaționale: Call for proposals: – “EU4Youth – Fostering youth employment and societal challenge through social entrepreneurship”; „European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR) Country-based Support Scheme for the Republic of Moldova”; „Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare SDC”; „Boosting cREative induSTRies in urbAn Regeneration for a stronger Danube region (RESTART_4Danube)”; ”Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde” implementat de GIZ.
Proiecte:
•    South Open Gate of Moldova for Businesses and Investments Promotion funded within EU4Moldova Programme
•    TAIEX Cluster Model Development in Moldova within EU Neighbours Programme
•    ILO Project Promotion of Youth Employment within United Nations Moldova programme

UE și Incubatorul de Afaceri din Cahul își ajută rezidenții să-și dezvolte corect afacerile

Personalul de conducere

Contacte